Lavineudstyr

Hos Fitland.dk finder du alt indenfor lavineudstyr til skisport. Vi forhandler blandt andet ABS-rygsække, lavinebippere, skovle, sonder og alt andet, man skal bruge i offpisten. Udstyret sælges både særskilt og som samlede pakker. Du kan sortere produkterne efter popularitet ved hjælp af filtrene herunder. 

Står du overfor dit næste eventyr i offpisten? Så bør du få styr på udstyret, inden du tager afsted. Når man bevæger sig udenfor de markerede pister, bevæger man sig samtidig nogle steder, hvor der er særligt stor risiko for at blive fanget i en lavine. Og naturens kræfter kan forvolde stor skade på en skiløber eller snowboarder, hvis man fanges af en lavine. 

Men med lavineudstyr kan du nedbringe risikoen for uheld i offpisten markant. Fitland.dk forhandler al slags udstyr, som man har brug for, når man kører på ski eller snowboard i offpisten, sidecountry eller backcountry. Vi forhandler blandt andet ABS-rygsække, lavinebippere, skovle og sonder.

Udover lavineudstyr forhandler Fitland.dk også meget andet udstyr til skiferien. Find blandt andet ski, skistøvler, skibindinger, skiggoggles og meget andet hos Fitland.dk. I menuen i venstre side finder du de forskellige kategorier indenfor skiudstyr, og du kan finde skibeklædning ved at trykke her.

ABS-rygsække og lavinebippere redder liv

Når man kører offpiste, bør man aldrig gøre det alene. Skulle uheldet være ude, er der nemlig ingen til at forsøge at redde dig, og der er heller ingen til at kalde efter hjælp. 

Med enkelt lavineudstyr kan du nedbringe risikoen for uheld i sneen markant. Du bør altid som minimum køre med en lavinebipper / beacon. Bipperne spændes om livet, og den lille elektroniske lavinebipper udsender et signal, som kan opfanges af andre bippere. Er du derfor med en makker i offpisten, og I begge kører med en lavinebipper, kan du finde din makker og omvendt, hvis en af jer begraves under sneen. 

Derudover bør du have en skovl og sonde med i rygsækken. Med en sonde kan du undersøge det areal, hvor nogle ligger begravet. Sonden bruges til at prikke i sneen, indtil man rammer den begravede person med sonden. Og så handler det hurtigst muligt om at komme i gang med at grave. Og det går væsentligt hurtigere med en skovl.

Sonden er sammenfoldelig, så den kan være i tasken. Og når den er udfoldet, er den ca. tre meter lang. Skovlen har samme funktion. Den er også sammenfoldelig, så den kan være i tasken, og den er fremstillet i lette materialer.

ABS-rygsækken er skridtet over en bipper, skovl og sonde. Og du bliver væsentlig mere sikker med en ABS-rygsæk. Rygsækken har en indbygget airbag, og hvis man fanges under en lavine, kan man trække i et håndtag, så airbaggen udløses. Airbaggen vil betyde, at du flyder ovenpå sneen, og man begraves derfor ikke under sneen. 

Læs meget mere om de enkelte produkter ved at trykke på produkterne.

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen