Skistøvler

Hos Fitland.dk finder du skistøvler fra de største producenter. Skistøvlerne er af høj kvalitet, og de findes både til børn og voksne. Her på siden finder du skistøvler til både carvingski, parkski og offpisteski, så uanset hvilken type ski, du kører, finder du skistøvler hos Fitland.dk, som passer til formålet.  

Skistøvler udgør sammen med skiene de to vigtigste dele, når du skal stå på ski. Uanset om du er erfaren skiløber eller nybegynder, er det vigtigt at vælge de rigtige skistøvler, og nogle skistøvler som passer til dine fødder. Men finder du først de rigtige skistøvler, kan du opnå klare forbedringer i dit skiløb. 

Hos Fitland.dk forhandler vi skistøvler til både børn og voksne. Skistøvlerne er fra de største producenter indenfor skiudstyr, og de er af højeste kvalitet. Her på siden finder du både skistøvler til carvingski, parkski/trickski samt offpisteski. Derfor er du sikker på at kunne finde et par skistøvler, der passer til din stil og dit formål i sneen.

Udover skistøvler forhandler Fitland.dk også skistave, skigoggles, skibindinger, lavineudstyr og meget mere. I menuen til venstre kan du vælge mellem de forskellige kategorier indenfor skiudstyr, og du kan finde skibeklædning ved at trykke her. Du kan desuden med fordel bruge sidens søgefeltet i øverste højre hjørne til at finde de produkter, som du mangler. 

Vælg de rigtige skistøvler

Hvis du tidligere har stået på ski, så ved du formentlig også, hvor meget et par skistøvler kan genere, hvis man ikke vælger de rigtige. Det kan ødelægge en hel skiferie, hvis støvlerne sidder forkert eller ikke passer til foden. 

Desuden vil skistøvler med tiden tilpasse sig fodens form, og derfor er det også en god idé at investere i egne skistøvler frem for at lege støvler, der har siddet på andres fødder. Med sine egne støvler vil man have en støvle, hvor inderstøvlen tilpasser sig foden, og man får derfor et par skistøvler, som ikke generer.

Udover at størrelsen naturligvis skal være den rigtige, skal du være opmærksom på støvlens stivhed. Det opgøres i noget, man kalder "flex". En støvles flex varierer normalvis fra 50 til 130. Jo lavere tallet er, jo blødere er støvlen, og jo højere tallet er, jo stivere her støvlen.

En stiv støvle er typisk til den erfarne skiløber, der for alvor giver den gas på pisten, imens en blød støvle er til nybegyndere og let øvet. Nedenfor kan du se en guide til, hvilken fleks du skal gå efter. 

Flex, mænd:

Begynder – Let øvet: 60-80 – Blød
Let øvet – Øvet: 85-100 – Medium
Øvet – Ekspert: 110-130 – Stiv
Race: 130+ – Meget stiv 

Flex, kvinder:

Begynder – Let øvet: 50-60 – Blød
Let øvet – Øvet: 65-80 – Medium
Øvet – Ekspert: 85-100 – Stiv
Race: 110+ – Meget stiv

Kører du freestyle i parken, hvor du hopper og laver tricks, bør du også vælge en blødere støvle. Kører du derimod race på pisten, skal du have en meget stiv støvle.

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen