Skistave

Hos Fitland.dk forhandler vi skistave, som kan bruges af både erfarne skiløbere samt nybegyndere. Skistavene på siden kan nemt justeres i længden, så de kan bruges af personer med forskellig højde, ligesom de kan justeres, hvis man ønsker en anden længde.

Når først du har ski og skistøvler på plads, er det næste, du skal tænke på, skistave. De er stort set lige så vigtige for skiløbet som skiene er det. Det er vigtigt, at man vælger de rigtige skistave for at få den bedste oplevelse i sneen, og hos Fitland.dk finder du skistave, som passer til både erfarne skiløbere og nybegyndere. 

Skistave har til formål at hjælpe skiløberen med at holde balancen, når man kører ned ad pisten, og man kan hele tiden støtte sig til stavene, som man holder foran sig. På den måde opnår du den største stabilitet og balance på skiene, når du holder stavene i hånden med spidserne på skiene pegende mod bunden af bjerget. 

Udover skistave forhandler Fitland.dk og skistøvler, skibindinger, skitilbehør og lavineudstyr. Her på siden finder du også skibeklædning. I menuen til venstre kan du finde de forskellige kategorier indenfor skiudstyr, og du finder skibeklædning ved at klikke her.

Vælg de rigtige skistave

Skistave består af en lang stav med et håndtag, som gerne skal ligge godt i hånden, i den ene ende. I den anden ende er staven udstyret med en spids samt en såkaldt kurv, der modvirker, at staven synker i sneen. Hovedreglen for kurven er, at jo større diameter den har, jo bedre egner den sig til dyb puddersne og offpiste, imens en kurv med lille diameter er til skiløb på pisten.

Når du skal vælge den rigtige længde på dine skistave, skal du stå med overarmen ned langs siden og bukke i albueledet, så din arm danner en vinkel på 90 grader. Stå med en knyttet hånd, og mål længden fra toppen af din hånd til gulvet. Læg fem centimeter til, og du har den korrekte længde på din skistav. 

Skal du køre på pisten skal stavene gerne være til den lange side, imens man gerne kører med kortere stave i funparken.

Fitland.dk's skistave kan justeres i længden, så de kan bruges uanset, hvor høj du er, hvilket niveau du har, og i hvilken sammenhæng stavene skal bruges. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen