Aminosyrer

Herunder har vi samlet et bredt udvalg af aminosyrer/BCAA-produkter. Aminosyrerne, der kan forbedre dine træningsresultater markant, findes både på pulverform og på væskeform. Sortér produkterne efter popularitet eller pris ved hjælp af filtrene herunder. 

Aminosyrer er et kosttilskud, som vinder mere og mere frem, fordi mange har opdaget aminosyrernes yderst gavnlige effekt i forhold til at opnå gode træningsresultater. 

Aminosyrer består af lange aminokæder, og disse lange kæder udgør grundpillerne i protein. Man kan derfor sige, at aminosyrer er grundelementet i protein. Der findes cirka 20 forskellige standardaminosyrer, som er vigtige for kroppen. Kun ni af standardaminosyrerne kan kroppen selv danne. Resten skal man have gennem kost eller kosttilskud.

Aminosyrerne er essentielle og utroligt vigtige for vores krop, fordi de udgør en vigtig bestanddel i selve vores krops opbygning. Aminosyrerne er både med til at stimulere stofskifteprocesserne, ligesom de udgør grundelementer i musklernes proteiner. 

Aminosyrer og træning

Efter en hård omgang træning, hvor man har nedbrudt musklerne ved at udføre arbejde i høj intensitet, skal musklerne bygges op igen. Her er proteiner og aminosyrer vitale, fordi muskelvævet genopbygges, ligesom de to elementer er med til at bygge den nye væv, der svarer til den øgede muskelmasse. 

Benyttes aminosyrerne i de rette sammenhænge, kan de dermed give øget muskelvækst, ligesom den kan give en bedre restitution efter træningen, fordi aminosyrerne er med til at genopbygge muskelvævet i kroppen. 

Hurtigere optag

Et naturligt spørgsmål vil være, hvorfor man ikke bare kan indtage protein, når protein består af aminosyrer? Protein har også rigtig mange positive egenskaber, men fordelen ved aminosyrer er, at kroppen har lettere ved at optage aminosyrerne.

Det har den, fordi den ikke skal bruge kræfte på at nedbryde kæderne, som protein er opbygget af. Af samme årsag kommer aminosyrerne også hurtigere ud i blodbanen og derhen, hvor de gør gavn. Nemlig i musklerne. 

Hvornår skal aminosyrer indtages?

Når du køber aminosyrer, som kosttilskud, står der oftest "BCAA" på bøtten. BCAA er en engelsk forkortelse for "forgrenede aminosyrer", og de hører til blandt gruppen af essentielle aminosyrer. 

Essentielle aminosyrer er aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne, og det er derfor et nærringsstof, som man skal indtage gennem sin kost eller kosttilskud.

Der findes forskellige holdninger til, hvornår det er bedst at indtage aminosyrerne. Langt de fleste peger dog på, at aminosyrerne har den største effekt, hvis de indtages under træningen. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen