Fiskeolie

Nedenfor har vi samlet fiskeolie og omega 3-fedtsyrer af høj kvalitet. Omega 3-fedtsyrerne kommer både på kapselform og på væskeform. Du kan derfor vælge alt efter smag og behag. Sorter produkterne efter pris eller popularitet ved hjælp af filtrene herunder. 

Det anbefales, at vi spiser fisk minimum to gange om ugen. Ikke kun fordi det er lækkert, men fordi det er sundt for kroppen. Fisk har et højt proteinindhold, og de indeholder især nogle vigtige fedtsyrer. Sammen med protein og kulhydrat udgør fedt kroppens vigtigste brændselselement, for at den kan fungere.

Men hvor mange af os har egentlig fisk på bordet de anbefalede to gange om ugen? Nej, ikke særligt mange. Derfor kan det være en god idé at supplere kosten med fiskeolie på kapselform. Gennem fiskeolien får du nemlig mange af de fedtsyrer, som fisk indeholder, og som er gode for kroppen.

Omega 3 hjælper kroppen

Fiskeolie er ganske enkelt olie, som man udvinder fra fede fisk. Fisk indeholder forskellige olier, og den vigtigste er Omega 3-fedtsyren, som fisk indeholder en stor mængde af. Fede fisk som makrel, laks, sild og ørred har et stort indhold af Omega 3-fedtsyre. 

Omega 3-fedtsyrerne, som fiskeoliekapslerne indeholder, har en lang række af gavnlige effekter. Det er påvist, at fedtsyrerne kan nedsætte blodtrykket, de kan reducere betændelsestilstande i kroppen, risikoen for hjerte- og karsygdomme bliver reduceret ved at indtage Omega 3-fedtsyrer fremfor andre fedtsyrer, ligesom fiskeolien kan forebygge for tidlig fødsel hos gravide. 

Fiskeolien har den største effekt i forhold til betændelsestilstande i kroppen. Fiskeolie kan derfor have en positiv virkning på sygdomme som åreforkalkning, blodprop, kræft, diabetes, demens, depression, gigt, astma, psoriasis, eksem og tarmbetændelse. 

Derudover indeholder fiskeolie den specifikke Omega 3-fedtsyre med navnet DHA. Denne fedtsyrer udgør 20 procent af hjernens fedtstoffer, og den er derfor vigtig for hjernens opbygning, funktion, hukommelse og humør. 

Vælg produkter med højeste Omega 3-indhold

Der er udført flere tests af fiskeolier, og produkterne kan være meget varierende i kvalitet. Derudover findes der efterhånden mange producenter på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den rigtige.

Det er en god idé at læse varedeklerationen på produkterne. Her kan man se koncentrationen af de gode Omega-3 fedtsyrer. Nogle produkter indeholder omkring 60 procent Omega 3, imens andre kun indeholder 30 procent. Gå derfor efter produkterne med den højeste koncentration. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen