Kreatin

Her på siden forhandler vi kreatin som kosttilskud af aller højeste kvalitet. Vi har samlet de største producenter af kosttilskud her på siden, så du kan finde netop dit favoritprodukt til træningen. Sorter produkterne efter pris eller popularitet ved hjælp af filtrene herunder.

Er din træning gået lidt i stå? Er det efterhånden længe siden, at du smed flere kilo på stangen, eller du forbedrede din tid på løbeturen? Det kan ofte ødelægge motivationen, hvis man ikke længere ser de samme resultater, som man gjorde, da man startede med at træne.

Kreatin som kosttilskud kan sætte skub i træningen igen. Mange atleter og forskere har efterhånden fået øjnene op for en kreatinkurs effektive påvirkning af træningsresultater. 

Kreatin fremmer præstationsevnen

I musklerne findes et molekyle med navnet ATP. Dette molekyle aktiveres under fysisk anstrengelse, og ATP leverer energien til musklerne i kroppen. Indholdet af ATP i musklerne er imidlertid ikke så stort, at man kan præstere på højt niveau i alt for lange perioder.

Man kan dog forlænge perioden ved at indtage kreatin. Kreatin findes i forvejen naturligt i kroppen, ligesom vi får den gennem vores mad. Kreatin et nemlig et vigtigt middel i kroppen, men i forhold til hårdt fysisk arbejde kan det være en fordel at tilføre kroppen en ekstra mængde.

Den naturlige mængde af ATP i musklerne, der giver energi, opbruges nemlig hurtigere, end hvis man indtager ekstra kreatin. Kreatinen oplader ekstra ATP i musklerne, og man får dermed mere energi til at udføre fysisk hårdt arbejde over længere tid.

Kreatin og træning

Kreatin som kosttilskud og træning går utroligt godt i spænd. Mange supplerer proteinpulver og BCAA/aminosyrer med en kreatinkur.

Kreatin kan forøge din præstation med mellem 5 og 10 procent. Du kan derfor løfte op mod 10 procent tungere vægte, hvis du indtager en kreatinkur. Og 10 procent tungere vægte vil hurtigt vise sig i spejlet, ligesom det er utroligt effektivt i forhold til muskelopbygning.

Kreatin fås både i pulverform og i pilleform. Indtager du det som pulver, kan du med fordel blande det med juice, fordi sukkeret i juicen hjælper optaget af kreatin i kroppen. 

Den anbefalede mængde kreatin i en kreatinkur er 3 gram pr. dag. Kreatinen bør indtages umiddelbart efter træning sammen med sukker. Det anbefales desuden, at man ikke tager kreatin i mere end 8 ugers perioder. Herefter har kroppen brug for en pause på mellem 2 og 4 uger. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen