Koffein

Nedenfor har vi samlet en række produkter, der kan booste dit energiniveau inden træning. Du finder koffeintabletter, Pre Workout-pulver og energidrikke, så der burde være et energiboost, der kan dække et hvert behov. 

De fleste personer, der træner, kender følelsen. Man løfter ikke helt de samme kilo, som man plejer, eller man løber ikke helt så hurtigt som sidste gang. En off day er noget af det værste, atleter og træningsentusiaster ved, og de dage vil man gerne undgå!

Her kan koffein og koffeinpiller komme ind i billedet, så du i fremtiden undgår de træningspas, der kan ødelægge en hel dag. 

Til dagligt får mange koffein gennem kaffe, the eller cola, men i forhold til træning kan det være meget lettere at medbringe en bøtte med koffeinpiller i træningstasken. Så kan du indtage koffeinen lige inden træning, og den har dermed den bedste og længste virkning under selve træningspasset. Sammen med kulhydrater, kan koffein have stor effekt på resultaterne.

Koffein virker opkvikkende og forbedrer udholdenhed

Koffein er et naturstof, som udvindes af over 60 forskellige planter. Typisk udvindes koffein fra blade, frugter og frø, og de typiske kilder er kaffebønden, kakaobønden og guarana-planten. Koffein kan også fremstilles kemisk.

Som de fleste kaffe-drikkere ved, har koffeinen en opkvikkende effekt, der kan hjælpe dig gennem dagen. Men indenfor de seneste år har man gennem en stor mængde forskning kunnet påvise, at koffeinen også har en gavnlig effekt på sportspræstationer.

Koffein øger nemlig vores evne til at udføre arbejde under høj intensitet i længere tid. Derfor har koffein også tidligere optrådt på den officielle dopingliste, men det gør det ikke længere.

Koffein indholder de tre stoffer Theobromin, der øger mængden af ilt og næringsstoffer til hjernen, Paraxanthin, der gør kroppen i stand til at yde mere ved at øge fedtforbrændingen til muskelaktivitet, og Theophyllin, der øger pulsen og koncentrationsevnen.

Koffein kan altså både hjælp den fysisk præstation samt koncentrationsevnen.

Koffeinpiller i stedet for kaffe

Kan man ikke bare drikke kaffe i stedet for, tænker du måske. Det kan man godt, men fordelen ved koffeinpiller er den høje koncentrationen af koffein. 

I en almindelig kop kaffe er der cirka 100 mg koffein, mens en enkelt koffeintablet normalvis indeholder 200 mg koffein. Koncentrationen er derfor langt større i koffeinpillerne, der samtidig er lettere at indtage lige inden træning. 

 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen