Protein

Har du brug for et skud protein efter træningen? Her på siden har vi samlet et stort udvalg af protein som kosttilskud. Du finder både proteinpulver, proteinbarer og produkter til bagning af proteinholdige fødevarer. Lige meget hvordan du ønsker at indtage dit protein, finder du produktet hos Fitland.dk.

spar 21%
spar 37%

Det mest brugte kosttilskud

Det er ikke for sjov, at protein er det mest brugte kosttilskud blandt atleter og bodybuildere. Protein er byggestenene, man stabler på hinanden, og som til sidst udgør kroppens tempel. Sammen med fedt og kulhydrater er det blandt kroppens vigtigste elementer. 

Vil du bygge din krop op, skal du derfor indtage protein. Og det er også derfor, at protein indtages i store mængder af personer, der løfter tunge vægte for at bygge kroppen større. 

Protein har betydning for mange processer

Proteiner består af tusindvis af aminosyrer, der er koblet sammen i lange kæder. Der findes 20 forskellige aminosyrer, hvor af de 11 dannes naturligt i kroppen. De resterende ni skal man tilføre via kost.

Når du tilfører kroppen protein via din kost, bliver den spaltet til aminosyrer, som kroppen fører derhen, hvor der er brug for dem.

Udover at protein fungerer som energikilde til kroppen sammen med kulhydrat og fedt, har protein den vigtige funktion at genopbygge celler og væv. Derudover er proteiner med til at transportere ilt og fedt i blodet, ligesom de regulerer blodsukkeret.

Som hovedregel har kroppen dagligt behov for 0,83 gram protein pr. kg kropsvægt til opbygning og vedligehold. Det svarer til ca. 58 g hos en person på 70 kg. Ved hård fysisk træning og sygdom er proteinbehovet endnu større.

Protein og træning

Er du fysisk aktiv, det kan både være i træningscenteret, på en cykel eller i haven, er det vigtigt at indtage protein. Specielt efter fysisk aktivitet kan det være en rigtig god idé at tilføre kroppen protein.

Når du er fysisk aktiv og kroppen anstrenges på grund af arbejde ved høj intensitet, væltes de stablede byggesten så at sige. Men ved at tilføre kroppen protein efter den fysiske anstrengelse lægges byggestene ovenpå hinanden igen og endda med et ekstra lag øverst. Det er det, der svarer til muskelopbygning. 

Derfor ser man ofte bodybuildere indtage proteinholdige produkter både før, imens og især efter træning for at bygge kroppen op igen. 

Proteinpulver, proteinbarer og til madlavning

Protein fås i mange afskygninger som kosttilskud. Hos Fitland.dk finder du både proteinpulver, proteinbarer, proteindrikke og protein til madlavning.

Det mest gængse produkt er proteinpulver, som blandes med væske. Eksempelvis vand, mælk eller juice. Proteinpulver fåes i store mængder, så du har til længere tid, og det findes i mange smagsvarianter. 

Proteinpulver fåes også i en neutral variant, så du kan bruges det til madlavning. Mange bruger det blandt andet til at lave proteinpandekager eller proteinsmoothies. 

Proteinbarer og proteindrikke findes også i forskellige varianter og med forskellige smag. De er gode at have med par farten, og så fungerer de også godt som erstatning for en chokoladebar eller en anden usund snack.

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen