Kompression

Hos Fitland.dk finder du et bredt udvalg af kompressionstøj til både kvinder og mænd. Vi forhandler kompressionstøj fra topproducenter som Skins og Nike. Vi forhandler kompressionstights, kompressionsstrømper og andet kompressionstøj her på siden. 

Vil du tage din træning til det næste niveau? Så bør du måske overveje at tilføje tøj med kompression til din træningsgarderobe. Tøjet har en påvist effekt, og det kan samtidig være med til at holde dig varm under træning.

Hos Fitland.dk forhandler vi kompressionsstrømper, kompressionstights, kompressionsoverdele og meget andet til både kvinder og mænd. Produkterne er fra brands som Nike og Skins.

Kan du ikke finde, hvad du søger på denne side, kan du på siden her finde både tights og overdele med kompression.

Kompression forbedrer præstationen

Kompressionstøj virker ved, at man med tætsiddende tøj presser muskler sammen for på den måde at sikre et bedre blodomløb i de komprimerede muskler. Det betyder, at blodet løber hurtigere rundt i kroppen og musklerne, og det tilføjer dermed hurtigere ilt og nærringsstoffer til musklerne. Samtidig transporterer blodet hurtigere affaldsstoffer som mælkesyre væk fra musklerne. Netop mælkesyre vil ofte få dig til at sænke intensiteten, hvis ophobningen bliver for stor. 

Det tætsiddende tøj minimerer samtidig vibrationer i musklerne, som ellers giver træthed. Dermed reduceres trætheden altså også under træning. 

Det er typisk under konditionstræning, hvor pulsen er høj, at man får mest gavn af kompressionstøj. Som eksempelvis løber, cykelrytter, crossfitter kan man opnå stor gavn af kompression. Samtidig har det den effekt, at det holder kroppen varm under træning.

Desuden restituerer kroppen bedre, hvis man gør brug af kompression under træning, fordi kroppen skilder sig af med flere affaldsstoffer. Men mange bruger også kompressionstøj efter træning, fordi det har en gavnlig effekt på træningen. 

Stort udvalg af kompression

Kompressionstøj findes til stort set alle kropsdele, men de mest populære typer kompressionstøj er tights og strømper. Kompressionstights dækker de store muskelgrupper i benene, og de er derfor populære blandt løbere og cykelryttere.

Er de lange tights for varme, findes de også i en kort model, der dækker lårene. Disse kan samtidig sættes sammen med kompressionsstrømper for at opnå fuld effekt og luft til benene samtidig. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen