Løbesko

Hos Fitland.dk har vi et stort udvalg af løbesko fra mærker som Adidas, Nike og Asics. Vi sælger både billige løbesko og løbesko af høj kvalitet. Er du i tvivl om, hvilken løbesko du skal vælge, kan du læse mere om løbesko, løbestil og løbeunderlag nederst på siden. 

Er du løber, er du ikke i tvivl om, hvem din vigtigste partner er. Glem træningsmakkeren i første omgang. En god løbesko er endnu vigtigere for dig som løber. Har du ikke den rette løbesko, finder du heller ikke glæden ved at løbe. Det er derfor utroligt vigtigt at vælge rigtigt.

Hos Fitland.dk er vi løbesko til at typer løbestil, og vi har sko fra de største brands som Asics, Mizuno, Nike, Brooks, Adidas og så videre. Mange bruger også løbesko til andre typer træning, men der findes også træningssko til disse formål.

Løbeomgivelserne har stor betydning

Det kan ofte være lidt af en jungle at finde rundt i, når man skal have nye løbesko. Her forsøger vi at guide dig gennem købet.

Først og fremmest er det vigtigt at overveje, hvor løbeskoen skal bruges. Løbesko produceres nemlig til forskellige underlag, og du kan derfor købe sko beregnet til asfalt, skovbund, løbebane, sne og så videre.

Overvej derfor, hvor du kommer til at bruge skoen mest, da materiale, lethed, sål og komfort varierer meget efter omgivelserne, hvor skoene skal bruges.

Vælg sko efter løbestil

Mange løbere får analyseret deres løbestil på et løbebånd for at finde ud af, hvilken løbestil de har, og dermed hvilken løbesko de skal købe. Løbestil kan inddeles i pronation, supination og neutral løbestil. De betegner hver især om føderne ruller indad eller udad eller rammer jorden neutralt, når man løber. Skoene produceres således til at forebygge disse rul og dermed skabe en så neutral løbestil om muligt. 

Pronation betyder, at fødderne har tendens til at rulle indad, når foden lander på underlaget. En pronationssko vil derfor have kiler indbygget i sålen, som skal forebygge dette rul indad. De fleste løbere er pronationsløbere.

Supination er det modsatte af pronation, og det betyder derfor, at foden ruller udad, når den rammer underlaget. Kiler i sålen forsøger at forebygge dette rul. 

Neutral løbestil betyder, at man hverken ruller indad eller udad, og man skal derfor have en neutral løbesko. Løber man derimod i en sko med eksempelvis pronation som neutral løber, kan det give skader. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige sko. 

Når skoene er på plads, kan man begynde at fokusere på løbetøj og andre faktorer som eksempelvis de rette kosttilskud for at blive en bedre løber.

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen