5 gode grunde til at komme i gang med træningen

5 gode grunde til at komme i gang med træningen

5 gode grunde til at komme i gang med træningen

Har du svært ved at komme i gang med at træne? Vil du langt hellere ligge derhjemme på sofaen og se Netflix end at tage ned og svede i det lokale fitnesscenter? Rigtig mange kan nikke genkendende til dette, og så er det bare super svært at få klaret den træning. Måske det kan hjælpe at høre om alle de fordele, der er ved at holde din krop i gang med regelmæssig træning. Der er nemlig RIGTIG mange fordele, og det er svært ikke at føle sig bare en lille smule mere motiveret til at komme afsted til træningen, når man har læst, hvor meget godt træning gør for vores kroppe. 

 

Du får mere energi

Selvom det måske lyder utænkeligt, at man skulle få mere energi af at ase og mase nede i fitnesscentret, så er det ikke desto mindre sandt. Træning med vægte gør, at du sover bedre om natten, det forbedrer din forbrænding og fordøjelse, og du får løsnet op for eventuelle spændinger i kroppen. Det giver altså totalt meget velvære at tage de ekstra sæt nede i fitness!

 

Du kan stort set træne, når du har tid og lyst

De fleste fitnesscentre har åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen, og nogle centre har endda døgnåbent! I mange fitnesscentre er der også masser af fitnesshold fra morgen til aften, hvis du hellere vil til holdtræning end træne alene.

 

Du styrker kroppen og knoglerne

Du træner for at blive gammel og ikke for at holde dig ung! Mens du er ung skal du nemlig sørge for at forberede kroppen på at blive gammel, for det er naturligvis uundgåeligt, at den (desværre) bliver det en dag. Til den tid vil det gøre en kæmpe forskel, at du har sørget for at holde din krop i gang som ung, da det har gjort den stærk og udholdende. At træne sine muskler jævnligt kan være med til at forebygge ting som en dårlig ryg eller knogleskørhed. Så det er altså bare med at komme afsted og få opbygget de muskler!

 

Træning er også sundt for hovedet

Når du træner, så udløses der en række hormoner, som er med til at øge din koncentration og dit fokus. Derudover så gør træning dig også glad – så hvis du har haft en dårlig dag, og du egentlig tænker, at en omgang træning er det sidste, som du har lyst til, så tag afsted alligevel! Du kommer helt sikkert i bedre humør af det. Det er også bevist, at træning reducerer stress, da du giver hjernen en pause, og dermed bliver mængden af stresshormoner i kroppen minimeret. Så selvom det ikke virker til, at du har plads i dit skema til træning, så skal du altså prioritere den for at give dig selv mere overskud på bundlinjen. 

 

Du får mere selvtillid

Selvom din træning måske ikke giver synlige resultater på kroppen, så er den med til at styrke din selvtillid og velvære. Vi får det nemlig rigtig godt med os selv, når vi har brugt kroppen og nået et mål. Det gør os glade og tilpasse i vores kroppe.

 

Er du interesseret i at begynde at træne, men har du svært ved at komme i gang, og ved du ikke rigtig, hvor du skal starte? Så tag et kig på iformsupport.dks udvalg af træningsprogrammer. Med træningsprogrammerne får du kyndig vejledning til din træning, så at du kan komme ordentligt i gang og opnå de bedste resultater. Du finder træningsprogrammerne lige her.

få nyhedsbrevet

Til toppen