Det rigtige padel tennis udstyr

Det rigtige padel tennis udstyr

Det rigtige padel tennis udstyr

Som i så mange andre sportsgrene og træningsformer, er det også vigtigt at have det rigtige udstyr når du spiller padel tennis. Padel tennis er en forholdsvis ny sportsgren i Danmark, som flere og flere begynder at spille. Dog vil vi med det samme sige til dig der ikke har prøvet padel tennis endnu, at du sagtens kan tage ud og prøve det af uden at investere i udstyr først. Det bat og bolde man kan låne sig til i de forskellige padel tennis centre, er helt ok til at prøve sporten af, eller hvis man er typen der bare spiller for sjov et par gange om året.

Men begynder du at spille padel tennis lidt mere regelmæssigt, alt fra 1-2 gange i måneden og op, bør du investere i dit eget padel tennis udstyr.

Hvorfor er det vigtigt med sit eget udstyr? 

Der er flere grunde til hvorfor det er vigtigt med sit eget udstyr, vi vil her kort beskrive hvorfor det er vi mener du bør investere i padel bat, sko og bolde

Padel bat

Der findes 3 hovedtyper inden for padel bat, de kaldes det runde, det dråbeformede og det diamantformede padel bat. Disse 3 typer padel bat passer til hver sin spiller type, og vælger du det forkerte bat, kan det både trætte dig hurtigere, forringe din performance og i værste tilfælde være grund til overbelastning eller skader. Derfor bør du sætte dig lidt ind i hvilket bat der passer til en type spiller du er. Dog siger man at det runde padel bat er et allround bat der er godt til begyndere, så er du i tvivl foreslår vi at du starter med det runde padel bat.

Padel sko

Skoene er vigtige fordi de sikrer dig at du står bedst muligt fast på banen, samtidig med de beskytter dine ankler med vrid og lignende, ved de pludselige bevægelser og retningsskift. Der ud over ligger der en god sål i padel sko, der giver en bedre stødabsorbering end de fleste løbesko, det er især vigtigt for de aggressive spillertyper der spille med mange spring.

Padel bolde

Boldene er måske en lille ting, men alligevel ret væsentlig, det er jo trods alt den det hele handler om. Boldene har et bestemt lufttryk, der gør at den bouncer som den skal. Over tid mister de trykket, og så skal de skiftes. Har du dine egne bolde, kender du deres bounce, og ved hvornår det er tid til udskiftning. Låner du bolde i et padel center, har du ingen ide om hvor gamle og brugte de er, og bouncet kan være forskelligt fra bold til bold.

få nyhedsbrevet

Til toppen