Den mest effektive sportsgren

Den mest effektive sportsgren

Den mest effektive sportsgren

Hvad er mest effektivt? Løb, svømning, cykling eller anden sport?

Dit mål er sikkert at tabe dig mest muligt. Du spiser ligesom du skal. Du sover tilstrækkeligt og er i god balance. Men hvilken sportsgren bør du så træne for at få mest muligt ud af tiden? Altså hvornår forbrænder man flest muligt kalorier? Det finder du ud af lige herunder, så du kan være mest muligt effektiv i din træning, og dermed tabe dig hurtigere og bedre.

Gennem tiderne har mange forsøgt at undersøge hvilken sportsgren man forbrænder mest ved at dyrke. Ud af det er der kommet alverdens konklusioner. Nogle mener klart det er løb. For det er jo her man hurtigst får pulsen op? Andre er overbevist om at det er cykling. Det kan man jo blive ved med at dyrke i timevis, og derigennem forbrænde mest.

Og så er der nogle der igen mener det er svømning. Her har man jo hele kroppen i gang på en og samme tid, og altså ikke bare ben eller armene hver især. Roning plejer også at blive nævnt i denne sammenhæng.

Men en helt ny undersøgelse har faktisk vist en overrasskende sportsgren, som den mest effektive:

Mest effektive sportsgren

 

Ja, noget så udansk som at hoppe op og ned på en trampolin. Her forbrænder man nemlig hele 700 kalorier ved 30 minutters træning. Derefter kommer så løb, cykling, aerobic og svømning. Dog skal man hertil igen genoverveje: Hvor sjovt er det at hoppe op og ned dag efter dag. Nok ikke særligt sjovt. Men effektivt, det er det.

Der er det nok mere hensigtsmæssigt med løb, cykling eller svømning.

Kom godt i gang med svømning

Men det ville faktisk ikke overraske, hvis du slet ikke har overvejet svømning som en god sportsgren. Selvom det jo tydeligvis er en ret effekt sport at dyrke, hvis du ønsker at tabe dig.

Svømning er nemlig noget af det nemmeste overhovedet at komme i gang. Langt de fleste har i forvejen et par svømmebriller samt nogle badebukser/badedragt, også er du faktisk klar til at tage ned i svømmehallen, for at tage de første svømmetag.

Dertil kan svømning, i modsætning til at hoppe og ned, faktisk også være rigitg sjovt i længden.

Dette selvom det umiddelbart kan lyde kedeligt bare at svømme frem og tilbage, mens du kigger på en sort streg nede på bunden. Men det kan sagtens gøres sjovt. 

Blandt andet ved at investere i noget decideret svømmeudstyr. Her vil vi specielt anbefale noget som en pullboy, en svømmeplade eller en svømmetaske til at have alt dit udstyr. Mulighederne er ihvertfald mange for at gøre svømmetræningen endnu sjovere.

Dertil kan du jo altid svømme i hurtigere eller langsommere tempo eller skifte imellem de mange forskellige stilarter. En bane brystsvømning, så en bane crawl og til sidst en bane butterfly.

Kombiner flere sportsgrene

Men det er jo heller ikke ukendt, at nogle går kolde i sport såfremt de kun løber eller cykler eller svømmer. Derfor er det altid et godt råd at kombinere disse forskellige sportsgrene på kryds og tværs, så træningen i længden også forbliver sjovt.

Derfor kunne du med fordel f.eks. en uge både dyrke svømning og løb, og i ugen efter så kombinere med cykling også. 

På den måde får du en noget bedre afveksling i træningen og aktiverer også flere muskler, så det ikke bare er en speciel del af kroppen du hver gang træner. Her er svømning dog så smart, da du netop træner hele kroppen. 

Men det vigtigste er ihvertfald bare at du er klar over hvor meget du får ud af at dyrke de forskellige sportsgrene. Så er du i en dag presset og har kun 30 min til træningen, så overvej at hoppe og på samme måde kunne du løbe en længere tur, hvis du havde noget mere tid. 

få nyhedsbrevet

Til toppen