Hold dig i form under lockdown med effektiv hjemmetræning

Hold dig i form under lockdown med effektiv hjemmetræning

Hold dig i form under lockdown med effektiv hjemmetræning

Det kan være svært at komme på gode træningsmuligheder under lockdown, hvor der ikke er mulighed for at træne i et træningscenter eller at dyrke sport i en sportsklub, som man plejer. Det nemmeste er bare at lade vær med at træne, men det er vigtigt at holde kroppen i gang i for at bevare ikke bare det fysiske men også det mentale helbred. I denne artikel får du nogle ideer til, hvordan du kan holde dig i form derhjemme. 

 

Tag løbeskoene på og løb en tur

En utroligt nemt måde at holde konditionen ved lige på under lockdown er ved at løbe en tur. Hvis du er en uerfaren løber, så må du ikke gå i gang med at løbetræne med forventningen om, at du med det samme kan løbe 10 kilometer uden problemer. Det tager tid at komme i løbeform, og hvis du starter ud med at have de forkerte forventninger og presser dig selv alt for hårdt, så kan du ende med hurtigt at give op på løbetræningen igen, og det ville være en skam, for løbetræning gør rigtig meget godt for din krop. Start derfor med at løbe kortere ruter og i et moderat tempo. Det er også helt i orden at tage nogle gå-pauser undervejs – det vigtigste er, at du kommer afsted, og at du får gjort løbeturene til rutine. Så begynder du langsomt at få opbygget din kondition og tolerance og kan langsomt begynde at løbe længere, når du føler, at din krop siger god for det. Du kan finde vores udvalg af løbetøj her og vores udvalg af løbesko her.

 

Styrketræn hjemme på stuegulvet

Styrketræning er en nem måde at holde kroppen i gang på, uden at du behøver at skulle ud ad døren. Du kan vælge enten at træne med eller uden træningsudstyr som for eksempel vægte eller stepbænk. Du kan helt selv vælge hvilke muskelgrupper, du har lyst til at træne, og hvis du ikke selv kan finde på nogle træningsøvelser, findes der masser af træningsguides på nettet og træningsvideoer på YouTube, som du kan følge. Det er vigtigt, når du træner en bestemt muskelgruppe den ene dage, at du ikke træner den samme muskelgruppe igen dagen efter, da din krop skal have tid til at restituere. Dette er nødvendigt for at kroppen kan opbygge og forstærke det væv, som er blevet belastet under træningen og for at modvirke stress. Hvis du ønsker at træne med træningsudstyr, kan du se vores udvalg af træningsudstyr her, og du kan finde vores udvalg af lækkert træningstøj her.

 

Ha’ det sjovt med at prøve en ny træningsform

Det kan godt blive en smule kedeligt hele tiden at træne på den samme måde, og derfor kan du med fordel udforske helt nye træningsformer, og her er YouTube din bedste ven, for på YouTube kan du finde masser af videoer, som kan guide dig i forskellige træningsformer. Du kan eksempelvis give yoga et skud og slange dig rundt på stuegulvet eller øve dig på at twerke for at styrke lår- og ballemusklerne på en sjov og anderledes måde! 

få nyhedsbrevet

Til toppen