Skal du have ny romaskine? Få hjælp til at vælge den bedste

Skal du have ny romaskine? Få hjælp til at vælge den bedste

Skal du have ny romaskine? Få hjælp til at vælge den bedste

En romaskine er en rigtig god måde at træne hele din krop. Af netop denne grund har flere og flere også en romaskine til at stå i hjemmet. Der er nogen, der tror en romaskine kun træner ryg og ben, men 87% af kroppens muskler er faktisk i gang, når du træner.

En kæmpe fordel ved en romaskine er, at du kan træne næsten hele kroppen ved brug af én enkelt maskine. Udover at træne muskler, forbrænder du også en del kalorier og får bedre kondition.

Du har nu besluttet dig for, at du skal have en romaskine. Der er rigtig mange udbydere af romaskiner, og der er mange vurderinger, om hvilken der er bedst. I denne artikel fokuseres der på resultaterne af test, hvor 12 romaskiner testes på rotag, belastning, sædehøjde, computer og pris. Her kan du læse nærmere om de to bedste maskiner i testen. Maskinerne vurderes fra 1 til 10.

En romaskine fra 1981 vinder testen

Hvor utroligt det end må lyde, blev testvinderen en romaskine, der siden 1981 har været kendt som den bedste romaskine i verdenen. Siden da er der selvfølgelig blevet udviklet en masse på Concept2-maskinen, så resultatet af maskinen er blevet bedre og bedre med årene. Denne maskine bruges også af mange professionelle roere, når de ikke har muligheden for at træne i vandet. Udover at træne alle kroppens muskler, træner du også hjerte og karsystemet samt lungerne. Modstanden du får fra maskinen er luftmodstand, hvilket er det mest realistiske i forhold til at ro rigtigt. Så hvis du ønsker at bruge den bedste af den bedste maskine er det en Concept2, der får 9,8 i testscore, du bør anvende.

Romaskinen der vurderes som bedst til prisen

Andenpladsen i testen går til en Abilica Winrower 2.0. Dette er en romaskine, der ikke fylder meget, og den kan derfor nemt stilles frem og tilbage efter behov. Det er en meget simpel maskine, med kun ét træningsprogram. Maskinen kan bruges af meget høje personer, og kvaliteten er i top. Dette måles blandt andet ved at sædet glider godt på skinnen. Her anvendes der magnetisk modstand, der stadig giver en realistisk fornemmelse af at ro, og du har masser af mulighed for at skifte på modstandsniveauet.

Displayet på denne maskine er lidt lille, hvilket stort set er den eneste ulempe. Men du får her en romaskine, der er under halv pris af testvinderen, og som derfor også kåres som hele testens bedst til prisen maskine.

 

Hvis du ønsker at vide mere om romaskiner, og hvis du ikke helt har fundet den rigtige, kan du læse meget mere om de 12 forskellige gode romaskiner. Se også denne video, hvis du vil vide hvordan du indstiller din romaskine rigtigt.

få nyhedsbrevet

Til toppen