Bliv klar til skiferien med den rette skijakke

Bliv klar til skiferien med den rette skijakke

Bliv klar til skiferien med den rette skijakke

Når du skal på skiferie, er det vigtigt, at du har den rette skijakke på, som gør, at du hverken fryser eller bliver klam af sved, når du suser afsted på løjperne. Skal skijakken holde til flere sæsoner, så skal du se det som en investering at lægge lidt flere penge i dit køb, så at du får en skijakke af ordentlig kvalitet, der vil kunne genbruges år efter år. Der er nogle ting, man skal være opmærksom på for at sikre, at man får en skijakke af en ordentlig kvalitet. Følgende er gode eksempler på ting, man bør overveje i forhold til skijakken:

 

Hvor vandtæt er skijakken?

Du skal være opmærksom på skijakkens vandtæthed. Skijakken skal gerne skal kunne modstå et vandsøjletryk på 5.000 mm. Skal du have en vandtæt skijakke af rigtig høj kvalitet, skal du gå efter en med en vandtæthed på mindst 10.000 mm. 

 

Er skijakkens lynlås vind- og vandtæt?

Lynlåsen i skijakken skal gerne være både vind- og vandtæt samtidig med, at den er slidstærk, så at du ikke ender med en jakke, der ikke kan lukkes, halvvejs inde i skiferien. Derudover skal lynlåsen have et stort ”håndtag”, så at det er nemt at lyne jakken op og ned, mens du har skihandsker på.

 

Er der bevægelsesfrihed i skijakken?

Du skal nemt kunne bevæge dig i din skijakke, hvilket eksempelvis betyder, at jakken ikke skal glide alt for meget op, når du løfter armene, og du skal nemt kunne bøje dig fremover, hvis du skal justere skistøvlerne.

 

Hvor åndbar er skijakken?

Åndbarheden måles i mvt (Moisture Vapor Transpiration), og en skijakke med god åndbarhed ligger på 10.000 g/m2/døgn. Ved at investere i en skijakke med god åndbarhed undgår du, at sveden bliver fanget under jakken, og du dermed bliver klam og kold.

 

Har skijakken mange, rummelige lommer?

Der skal gerne være godt med lommer i skijakken til, at du kan medbringe det allermest nødvendige, når du er ude og stå på ski som mobiltelefon, solcreme, liftkort og meget andet.

 

Er sømmene i skijakken tapede?

Sømmene i kvalitets-skijakker er altid tapede, så at der ikke kan trænge vand ind.

 

Er ærmerne på skijakken lange nok, og er der velcrolukning og knapper ved ærmeåbningerne?

Det er vigtigt at ærmerne på skijakken ikke er for korte, da der ellers kan trænge kulde ind. Velcrolukning og knapper ved ærmeåbningerne er også med til at holde kulden ude, og samtidig undgår du, at der ryger sne og vand ind i ærmerne.

 

Hvordan er kraven og hætten på skijakken?

Lynlåsen i kraven på skijakken skal være dækket af et blødt materiale, så at den ikke gnaver i din hage, mens du står på ski. Kraven må gerne være stor og kunne justeres, så at kulde og sne kan holdes ude. Det er praktisk at have en vand- og vindtæt hætte, som også er stor nok til at kunne tage over en skihjelm.

 

Har skijakken snefang?

Snefang er et stykke stof, som kan sidde nederst på indersiden af skijakken. Der kører en elastik langs snefangens ene ende, som gør, at jakken sluttet til ved hofterne, og den er dermed med til at holde kulde og sne ude. 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen