Det skal du vide om dit skiudstyr

Det skal du vide om dit skiudstyr

Det skal du vide om dit skiudstyr

Der er rigtig mange ting, man skal have styr på, når det kommer til ens skiudstyr – der er enormt mange valgmuligheder, og samtidig skal man vide, hvordan diverse ting skal indstilles for, at man ikke kommer galt afsted på pisterne. Herunder finder du en lille guide med ting, som du gerne skal tage med i dine overvejelser, når du skal leje, låne eller købe skiudstyr til skiferien. 

 

Skistøvler

Det er enormt vigtigt, at dine skistøvler ikke er for store, da der ellers kan forekomme vrid i foden, og i værste tilfælde kan for store skistøvler forårsage knæskader. Mange forældre har den tanke, at deres børns skistøvler gerne må være lidt store for, så de kan vokse i dem – det må de altså bare ikke. Så er det bedre at leje skistøvler til børnene, hvis man synes, at det er for dyrt at investere i et par nye skistøvler til dem, hver gang de er vokset lidt. Dog anbefaler man, at man køber et par skistøvler, fremfor at man lejer dem, da skistøvlerne former sig efter ens fødder, og dermed vil et par lejede eller lånte skistøvler aldrig sidde helt perfekt til foden. For at finde din støvlestørrelse, skal du måle foden, og fodens længde i centimeter er så din støvlestørrelse.

 

Skihjelm

Størrelsen på skihjelme varierer fra mærke til mærke, hvilket betyder, at en størrelse large sagtens kan have forskellige mål alt afhængig af mærket. Derfor er det vigtigt, at du kender din præcise hjelmstørrelse. Du finder din hjelmstørrelse ved at måle dit hoved med et målebånd. Målet i centimeter er så den størrelse skihjelm, som du skal have. Skihjelmen skal sidde til, og derfor kan mange hurtigt synes, at den føles for stram og dermed for lille, men faktisk er det sådan, det skal være. Når du rokker skihjelmen frem og tilbage på dit hoved må skihjelmen altså ikke rykke sig ud af stedet. Vil du gerne have, at dine børn skal kunne bruge deres skihjelme i flere år, så skal du investere i skihjelme til dem, hvor du kan justere størrelsen ved hjælp af beskyttelsespuder. Ved at udskifte disse puder alt efter hvordan børnene vokser, så kan de bruge skihjelmene i mange år. Det er vigtigt, at du undersøger sikkerheden af den skihjelm du køber, så du skal holde øje med, om skihjelmen enten har den europæiske sikkerhedscertificering, EN-1077B, eller den amerikanske sikkerhedscertificering, ASTM-2040. Skihjelmen skal have mindst en af disse certificeringer eller begge. 

 

Skibriller

Farven på skibrillers linser afgør, hvornår de skal anvendes. Skibriller med linser, som er gule, grønne, røde og blå, slipper meget lys ind, hvilket gør, at de er gode at have på, når der er overskyet eller tåget. Derimod er skibriller med linser, som er sorte, grå, brune, orange/guld eller med spejl, mere lysdæmpende, hvilket gør, at det er bedst at anvende dem på soldage. Skibriller med neutrale, gennemsigtige linser er velegnede til aftenskiløb. Hvis der kommer dug i skibrillerne, kan det gøre det utroligt svært at se noget, og derfor kan det anbefales at købe skibriller med dobbeltlinse og med anti-dug belægning. 

få nyhedsbrevet

Til toppen