Guide til hjemmetræning uden brug af redskaber

Guide til hjemmetræning uden brug af redskaber

Guide til hjemmetræning uden brug af redskaber

Ak ja, vi har alle sammen fået en noget uheldig start på 2020 med en Corona-virus i omløb, men selvom vi sidder indenfor, behøver vi ikke lægge de sunde vaner på hylden. Selvom træningscentrene er lukket, kan du stadig passe din træning, og det er nemmere, end du tror. Du behøver nemlig ikke gå ud og investere i en masse træningsgrej eller et dyrt online træningsforløb. Du kan sagtens lave en masse øvelser derhjemme - det eneste det kræver er dig og din motivation. Vi har samlet nogle øvelser, som du nemt kan lave under hjemmetræningen. Med de her øvelser får du trænet forskellige muskelgrupper, så at du, når du er færdig, har klaret en god, alsidig træning. 

 

Armbøjninger

De fleste kender nok til armøvelserne, der hedder armbøjninger eller push-ups. Det eneste, som du skal gøre, er at lægge dig på gulvet med armene foran dig med skulderbredde imellem, og så skal du have samlede fødder. Så skal du sænke kroppen ned til gulvet og hæve dig op fra gulvet igen. Du skal sørge for at din ryg er lige, mens du tager armbøjninger. Ønsker du at fokusere på at træne skuldre og triceps, skal du placere hænderne tæt sammen. Ønsker du derimod at fokusere mere på at træne dine brystmuskler, skal du placere hænderne et godt stykke fra hinanden. Synes du det er lidt for hårdt at tage almindelige armbøjninger, kan du lade dine knæ hvile på gulvet imens.

 

Mavebøjninger

Ønsker du at træne dine mavemuskler, kan du lave mavebøjninger. Her skal du ligge på ryggen på gulvet med bøjede knæ, sætte dine fødder fladt ned på gulvet og placere dine hænder ved dit hoved eller ned langs kroppen. Så skal du ellers bare løfte din overkrop op fra gulvet og sænke den igen. For også at træne de skrå mavemuskler bør du også løfte kroppen skråt op fra gulvet nogle gange – både til højre og venstre side. Du skal huske at spænde mavemusklerne konstant, mens du laver mavebøjninger. 

 

Squats

Med squats styrker du musklerne i dine baller, lår, hofter, mave og ryg. Så det giver altså rigtig meget til kroppen at lave squats! For at lave squats skal du placere dine fødder med en afstand imellem dem, der er lidt bredere end hoftebredde. Nu skal du sætte dig ned på hug, mens du har ret ryg. Dit hofteled skal være lavere end knæleddet, når du stiller dig på hug. Du skal spænde godt i maven, når du laver squats. 

 

Planken

Der er mange, der frygter planken, fordi det er en øvelse, der godt kan være noget hård og anstrengende at komme igennem, men den gør altså også virkelig noget for mavemusklerne. For at lave planken skal du lægge dig på gulvet på underarmene. Der skal være en skulderbreddes afstand mellem underarmene, og du skal op på dine tæer. Nu skal du forsøge at holde kroppen helt lige – det er vigtigt, at du spænder dine mavemuskler og sørger for at holde din bagdel nede, så at den flugter med resten af kroppen. Så skal du ellers bare blive i denne stilling, indtil du simpelthen ikke kan mere.

 

Er du alligevel interesseret i at bruge træningsudstyr til din hjemmetræning som håndvægte, en træningsmåtte eller andet så har vi et bredt udvalg at træningsudstyr, der er perfekt til hjemmetræningen. Derudover har vi også masser af lækkert træningstøj - det gør træningen lidt federe at føle sig tilpas og komfortabel i sit tøj, når man laver træningsøvelser.

få nyhedsbrevet

Til toppen